Het risico op huidkanker verminderen

 

Blootstelling aan UV-straling is de meest voorname reden voor het ontstaan van huidkanker. Hoe u het risico op huidkanker vermindert, leest u hier.

Overmatige blootstelling aan UV-straling

Is de zonkracht sterk of heeft u een huidtype dat makkelijk verbrandt, dan doet u er verstandig aan uit de zon te blijven of gevoelige lichaamsdelen te bedekken. Overmatige blootstelling aan UV-straling is de voornaamste risicofactor voor het ontstaan van huidkanker. Bij het KMI in Ukkel wordt de hoeveelheid UV-straling continu gemeten. Hoeveel straling de aarde bereikt hangt vooral af van hoe hoog de zon aan de hemel staat.

Smeren, smeren, smeren

U kunt natuurlijk proberen helemaal uit de zon te blijven of altijd bedekkende kleding te dragen. Realistisch is dit meestal niet. Komt u wel in de zon, dan doet u er altijd goed aan een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken. Vergeet daarbij ook uw lippen niet. Zeker bij kinderen onder de vijftien jaar wordt aangeraden altijd in te smeren met een hoge beschermingsfactor. Zorg er in ieder geval voor dat uw huid niet verbrandt.

 

     zonnecreme1         zonnecreme4